phonelink_ring Hívjon minket!   +36 30 475 3300   
mail_outline Írjon nekünk!   csaba.szabo@part-kft.hu

Termékeink

Hardver

Anybus

A legegyszerűbb és legrugalmasabb mód berendezéseket és rendszereket csatlakoztatni terepi buszhoz, ipari Ethernethez vagy vezeték nélküli hálózatokhoz.

HMS Industrial Networks a vezető a független beszállítók között a beágyazott hálózati technológia terén az automatizálási eszközök részére. HMS megoldásokat fejleszt és gyárt az interfész az ipari automatizálási eszközök hálózatokhoz. Fejlesztés és gyártás a központi irodában kapott helyet Halmstadban, Svédországban. Helyi értékesítés és támogatás elérhető a HMS fiókirodákban Chicagóban, Peking, Karlsruhe, Milánó, Mulhouse és Tokióban és most már Budapesten is. HMS több mint 150 embert foglalkoztat, és az árbevétel 33 millió € volt 2008-ban. HMS szerepel a NASDAQ OMX Nordic tőzsdén Stockholmban a Small Cap kategóriában.

Anybus termékek hozzájárulnak a nagyobb termelékenységhez és jobb minőséghez az ügyfél gyártósorán. Egy automatizálási gyártónak sokkal költséghatékonyabb egy speciális hálózati csatoló kész változatának felhasználása,pl. HMS termékei, mint önmaga általi kifejlesztése. Az installálási idő csökken. A HMS képes gyors, speciális igényeket kielégítő megoldásokat nyújtani, köszönhetően magas szintű szakértelemének és a tapasztalatainak. Az egyik akadály a kommunikációban a belső és külső automatizálási rendszerek között a nagyszámú ipari hálózati protokoll. Ezek száma nemhogy csökkenne, hanem növekszik, mivel egyik szabvány sem képes eleget tenni az iparág minden igényének. Regionálisan is nagy eltérések vannak a felhasznált protokollok fajtáiban. A nagy globális automatizálási eszközök gyártóinak is széles spektrumú kommunikációs megoldásokat kell az ipari hálózatok terén nyújtaniuk. Ezek belső kifejlesztése magas költségekkel jár. Itt teremt egyedülálló lehetőségeket a vásárlóinak mérete és tapasztalata alapján a HMS. Költség-hatékony hozzáférést biztosít a számos különböző kommunikációs megoldások között.

Kapcsolat szinte bármely két ipari hálózat között.

Az Anybus X-gateway család termékcsalád célja, amely több mint 180 különböző termék, hogy gyors kapcsolatot teremtsen szinte minden ipari hálózat között. A termékcsalád támogat 17 különböző ipari hálózatot, mint Profibus, Profinet, DeviceNet, EtherNet/IP,Ethernet MBTCp, Modbus Plus, Modbus-RTU, CC-Link, ControlNet, CANopen, CompoNet, Interbus, FIPIO, EtherCAT, Lonworks, AS-Interface, J1939. Az Anybus X-gateway arra lett tervezve, hogy felhasználásra kerüljön az ipari automatizálás üzemekben, ahol egyre több különböző ipari hálózatokat használnak. Az X-gateway-ek segítségével a rendszerintegrátorok egyszerűen tudnak kapcsolódni a két hálózat között, mely lehetővé teszi információáramlást az egész üzemben. Mindez programozási tudás nélkül. Beépített OPC szerverrel.

Soros – terepi hálózat és ipari Ethernet átjáró család egy egyszerű 6 lépéses a hálózat beállítással

Anybus Communicator csatlakoztatni tud szinte bármilyen terméket ami soros RS-232, RS-422 vagy RS-485 kommunikációs interfésszel rendelkezik a terepi busz és ipari Ethernet hálózatokhoz. A Communicator úgy dolgozik,mint egy intelligens konvertert a soros protokoll és a kiválasztott ipari hálózat között. A soros protokoll és a hálózat között a fordítás "ABC ConfigTool" segítségével történik. Miután elvégezted a beállításokat egy hálózathoz, ugyanezt a konfigurációt használhatod az összes többi támogatott ipari hálózathoz.

Egyszerű távoli eszköz kezelés a hatékony és egyszerűen használható Anybus ® ™ RemoteCom segítségével.

IXXAT

A HMS Industrial Networks az IXXAT márkanév alatt kínál kapcsolódási megoldásokat beágyazott vezérlők, biztonsági eszközök és autóipari tesztelés számára. Az IXXAT termékei kifejezetten a gépeken belüli kommunikáció, biztonsági rendszerek és az autóipar számára készülnek. A cég termékei és szolgáltatásai a felmerülő kommunikációs problémákra kínálnak megoldást. Az IXXAT céget 1998-ban alapították és 2013 óta tartozik a svéd HMS vállalathoz. A termékek fejlesztése a HMS németországi központjában, Ravensburgban történik. Az IXXAT folyamatosan tekintélyes összegeket fordít kutatásra és új termékek, technologiák fejlesztésére.

CAN interfészek

A CAN interfészek lehetővé teszik a számítógép vagy beágyazott alkalmazások számára, hogy hozzáférjenek CAN hálózatokhoz amelyek különböző interfész szabványokkal rendelkeznek.

Átjárók és útválasztók (Gateway és Router)

Az útválasztó vagy átjáró segítségével a CAN rendszerek összekapcsolhatók vagy nagyobb területen kialakíthatók. A CAN nélküli eszközök is csatlakoztathatók CAN rendszerekhez és a CAN rendszerek összekapcsolhatók különböző technológiákkal, például Bluetooth, Ethernet vagy PROFINET-tel.

Előnyök
 • CAN rendszerek összekapcsolása,
 • költségmegtakarítás az egyszerű vezetékezésnek köszönhetően,
 • nagy rendszerbővíthetőség és megnövekedett rendszer megbízhatóság,
 • nagy távolságok áthidalása és egyszerű rendszer hozzáférés Bluetooth, Ethernet vagy PROFINET használatával

Jelismétlők (Repeater)

A jelismétlők kettő vagy több CAN bus rendszer fizikai összekapcsolásához használhatók, illetve fa vagy csillag topológia kialakításához. A hálózati szegmensek elektromosan szétkapcsolhatók galvanikusan izolált jelismétlővel.

Előnyök:
 • költségmegtakarítás az egyszerű vezetékezésnek köszönhetően,
 • megnövekedett rendszer megbízhatóság,
 • védelem 4 kV-ig,
 • szinte semmi hatással nincs a valós idejű működésre

EWON

Biztonságos ipari VPN routerek az EWON-tól

Az EWON VPN routerei segítségével a leggyakoribb PLC típusok biztonságos távoli elérését biztosíthatja. Az PLC kapcsolatok között találhatunk soros,MPI és Ethernet alapú kommunikációs fajtákat. A táveléréshez szükséges kapcsolat lehet WAN, 3G Modem, Edge-GPRS modem, PSTN, ISDN, ADSL. Az eszköz egyéb beépített funkció között érdemes megemlíteni a változó kezelés, hibakezelés, email és sms küldés, adatgyűjtés és script irás funkciót. Gyakorlatilag a saját gépét, szoftvereit, operációs rendszerét(ellentétben a távoli asztal alapú hozzáférésekhez) használhatja, bárhol tartózkodjon éppen.

Szoftver

IGNITION

Az Ignition egy átfogó informatikaiplatform, amely szint bármilyen gyártási folyamathoz használható.

A következő alrendszerekkel rendelkezik:

 • SCADA: irányítja, nyilvántartja és megjeleníti a gyártási folyamatot
 • IioT: a kapott adatokat sokkal jobban felhasználhatóvá és távolról is elérhetőbbé teszi az MQTT protokollon keresztül.
 • MES: nyomon követi, nyilvántartja a legyártott mennyiségeket és kiszámolja az eszközhatékonyságokat (OEE)
 • HMI: Testreszabott képernyőket kínál a teljes gyártási folyamat felügyeletéhez
 • Reporting: Riportokat kérhetünk le vele a termelésről, amelyben az adatok dinamikusan változnak
 • Alarming: Olyan rendszer, ami azonnal és a megfelelő helyen jelez, ha a gyártósoron probléma merül fel

Az Ignition előnyei:

 • WEB alapú SCADA
 • SQL alapú adatbázisok erős támogatása
 • OPC-UA kompatibilis
 • Java alapú, operációs rendszer független
 • Android, iOS, Windows Phone támogatás
 • Redundancia, moduláris felépítés
 • MES: OEE & Downtime Tracking, SPC
 • Végtelen képernyő, változó, felhasználó egy licenccel!